Maukas kanakeitto

torstai 11. lokakuuta 2012

Kun talvi (valitettavasti...) lähestyy ja päivät tulevat kylmemmiksi ja pimeämmiksi koko ajan, hyvä lämmin keitto illalliseksi on kuin aarre.

Sanoin jo tässä postauksessa että opin tekemään keittoja täällä Suomessa. Italiassa olen aina syönyt minestronea ja pastina (tosi pieni pasta liemessä keitettynä).
Tämä kanakeitto oli minun ensimmäinen kokeilu keittomaailmassa. En ottanut reseptiä mistään, vaan laitoin ainekset kattilaan oman maun mukaan. Tiesin että kana maistuu hyvältä salaatissa paprikan ja maissin kanssa, joten halusin laittaa niitä keittoonkin. Mukana lisäsin vähän curry-jauhetta, juustoa ja vehnäjauhoa saostamaan.


 Ja tässä kuvassa (melkein) kaikki ainekset mitä tarvitset:


Ainekset (2 annosta):
5 dl vettä
n. 200 g marinoituja broilerisuikaleita (itse tykkään Kanamestarin broilerista)
1 kanaliemikuutio
1/2 punainen paprika
2-3 rkl maissia
1/2 porkkana
1-2 sulatejuusto viipaletta
2 rkl vehnäjauhoa
curry-jauhetta

Valmistus:
Leikkaa paprika ja porkkana pieniksi paloiksi.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kanaliemikuutio. Lisää broileri, paprika ja porkkana ja anna hautua kunnes liha on kypsä.
Lisää sitten maissi, sulatejuusto paloina ja currya oman maun mukaan. Sekoita ja anna keitä hiljalleen muutama minuutti. Kaada vehnäjauho kunnes on sopivan sakeaa. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

0 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino