Ricotta-suklaa muffinssit

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Joskus EHKÄ hakemalla haen syytä leipoa herkkuja. Tällä kertaa, kun Suomi pääsi MM Jääkiekon välierään, ajattelin: "tätä voisi juhlistaa suklaamuffinseilla"...

... ja näin tein! Tässä minun Suomen Leijonien muffinssit ricottajuustolla ja tummalla suklaalla :)


Ei ole väliä voittaako Suomi vai ei, nämä muffinssit ovat ihania! Ricottajuusto tekee muffinsseista tosi pehmeitä ja suklaa sulaa suussa. Suosittelen!!




HUOM: reseptissä käytän italialaista leivontakuivahiivaa, joka toimii sellaisena. Jos käytät suomalaista kuivahiivaa, seuraa sen käyttöohjeita.

Ainekset (12 muffinssia):
120 g ricottajuustoa
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
250 g vehnäjauhoa
70 g voita
120 g sokeria
80 ml maitoa
1/2 ps. kuivahiivaa


Valmistus:
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi veitsellä.
Sekoita keskenään kuivat aineet: vehnäjauho, sokeri ja hiiva. Toisessa kulhossa sekoita kananmunat, maito ja sulatettu voi.
Lisää nestemmäinen seos kuivaan seokseen ja sekoita. Lisää ricottaa ja suklaa. Vatka varovasti kunnes seos on tasainen.
Jaa taikina muffinivuokiin lusikalla (täytä noin 2/3 vuu'asta) ja paista 180 asteessa noin 15-20 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Buon appetito! Hyvää ruokahalua!

4 kommenttia:

mama kirjoitti...

Ei tullut mitalia Suomeen, mutta näitä muffineita täytyy ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa :)

Piparipulla kirjoitti...

Valitettavasti ei tullut mitalia! Ehkä ensi vuonna ;)

Unelmaa leipomassa kirjoitti...

Tosi kauniisti kohonneet!

Piparipulla kirjoitti...

Kiitos =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

:: Piparipulla :: Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino